Predstavljamo Vam kombinovani trening koji za cilj ima jačanje i oblikovanje  mišića celog tela. U ovom treningu kombinuju se vežbe sa sopstvenom težinom sa vežbama sa tegovima. Vežbe se rade jedna za drugom bez pauze i zbog toga je ovaj trening odličan za razvoj izdržljivosti u snazi.

Nudimo Vam 3 nivoa treninga

Početni nivo koji je namenjen svima koji tek počinju sa treniranjem ili su iz nekog razloga napravili dužu pauzu sa treninzima.

Srednji nivo koji je namenjen srednje iskusnim vežbačima koji imaju osnovu u treningu i koji treniraju konstantno određeni vremenski period.

Napredni nivo koji je namenjen naprednim vežbačima koji imaju dobru osnovu i visok nivo fizičke spremnosti.

Ukoliko niste sigurni kojem nivou fizičke pripremljenosti trenutno pripadate uvek krenite od  nižeg nivoa.

Pre svakog treninga pripremite telo za napore laganim vežbama zagrevanja i istezanja.

Cilj treninga : Jačanje i oblikovanje mišića celog tela, razvoj izdržljivosti u snazi.

Potrebna oprema: Paralelne šipke (razboj) za propadanja, šipka za zgibove (vratilo), šipka za tegove, tegovi i klupa.

Potrebno vreme: 20-30min

Vežbajte u skladu sa svojim mogućnostima.

Trening se sastoji od 7 vežbi. Svih 7 vežbi se rade jedna za drugom bez pauze. Tek kad se urade svih 7 vežbi pravi se pauza od 5 minuta. Nakon pauze na isti način se rade još 2 serije. Dakle, uradite propadanja (sklekove) pa odmah bez pauze  zgibove, odmah nakon toga dizanje nogu u visu pa prednji čučanj-izbačaj, pa veslanje u pretklonu, pa potisak šipke iza glave i na kraju bench press. Nakon sedme vežbe (bench press) sledi pauza od 5 minuta.  
Vežba Ponavljanja Serije
1. Propadanja x5 3
2. Zgibovi x5 3
3.  Podizanje nogu u visu x5 3
4. Prednji čučanj + Potisak šipke ispred glave x10 3
5. Veslanje u pretklonu x10 3
6. Potisak šipke iza glave x10 3
7. Bench press x10 3
  Napomena: Ukoliko ne možete da samostalno uradite zgibove radite ih uz asistenciju, isto tako ako vam propadanja predstavljaju problem zameniti ih sklekovima (ženskim). Podizanje nogu u visu možete raditi naslanjajući se na podlaktice a ako i to bude problem radite podizanje nogu ležeći na leđima na strunjači. Kilaže prilagodite sopstvenim mogućnostima, to podrazumeva da nikad ne radite vežbu do otkaza već uvek ostavite rezervu da možete uraditi još 2-3 ponavljanja. Ako u nekom trenutku treninga ne budete mogli da uradite zadatu vežbu  zaustavite trening i odmorite nekoliko trenutaka dok ne budete u stanju da nastavite sa treningom. Ukoliko se ovo ponovi više od jednom prekinite sa izvođenjem ovog treninga.
Trening se sastoji od 7 vežbi. Svih 7 vežbi se rade jedna za drugom bez pauze. Tek kad se urade svih 7 vežbi pravi se pauza od 5 minuta. Nakon pauze na isti način se rade još 3 serije. Dakle, uradite propadanja (sklekove) pa odmah bez pauze  zgibove, odmah nakon toga dizanje nogu u visu pa prednji čučanj-izbačaj, pa veslanje u pretklonu, pa potisak šipke iza glave i na kraju bench press. Nakon sedme vežbe (bench press) sledi pauza od 5 minuta.  
Vežba Ponavljanja Serije
1. Propadanja x10 4
2. Zgibovi x5 4
3.  Podizanje nogu u visu x10 4
4. Prednji čučanj + Potisak šipke ispred glave x10 4
5. Veslanje u pretklonu x10 4
6. Potisak šipke iza glave x10 4
7. Bench press x10 4
  Napomena: Ukoliko ne možete da samostalno uradite zgibove radite ih uz asistenciju, isto tako ako vam propadanja predstavljaju problem zameniti ih sklekovima (ženskim). Podizanje nogu u visu možete raditi naslanjajući se na podlaktice. Kilaže prilagodite sopstvenim mogućnostima, to podrazumeva da nikad ne radite vežbu do otkaza već uvek ostavite rezervu da možete uraditi još 2-3 ponavljanja. Ako u nekom trenutku treninga ne budete mogli da uradite zadatu vežbu  zaustavite trening i odmorite nekoliko trenutaka dok ne budete u stanju da nastavite sa treningom. Ukoliko se ovo ponovi više od jednom prekinite sa izvođenjem ovog treninga i i prebacite se na početni nivo ovog treninga..
Trening se sastoji od 7 vežbi. Svih 7 vežbi se rade jedna za drugom bez pauze. Tek kad se urade svih 7 vežbi pravi se pauza od 4 minuta. Nakon pauze na isti način se rade još 4 serije. Dakle, uradite propadanja (sklekove) pa odmah bez pauze  zgibove, odmah nakon toga dizanje nogu u visu pa prednji čučanj-izbačaj, pa veslanje u pretklonu, pa potisak šipke iza glave i na kraju bench press. Nakon sedme vežbe (bench press) sledi pauza od 4 minuta.  
Vežba Ponavljanja Serije
1. Propadanja x10 5
2. Zgibovi x10 5
3.  Podizanje nogu u visu x10 5
4. Prednji čučanj + Potisak šipke ispred glave x10 5
5. Veslanje u pretklonu x10 5
6. Potisak šipke iza glave x10 5
7. Bench press x10 5
  Kilaže prilagodite sopstvenim mogućnostima, to podrazumeva da nikad ne radite vežbu do otkaza već uvek ostavite rezervu da možete uraditi još 2-3 ponavljanja. Ako u nekom trenutku treninga ne budete mogli da uradite zadatu vežbu  zaustavite trening i odmorite nekoliko trenutaka dok ne budete u stanju da nastavite sa treningom. Ukoliko se ovo ponovi više od jednom prekinite sa izvođenjem ovog treninga i prebacite se na srednji nivo ovog treninga.

Spisak vežbi iz videa

1 Propadanja Propadanja Pogledaj celu vežbu →
2 Zgibovi Zgibovi Pogledaj celu vežbu →
3 Podizanje nogu u visu Podizanje nogu u visu Pogledaj celu vežbu →
4 Prednji čučanj + Potisak šipke ispred glave Prednji čučanj + Potisak šipke ispred glave Pogledaj celu vežbu →
5 Veslanje u pretklonu Veslanje u pretklonu Pogledaj celu vežbu →
6 Potisak šipke iza glave Potisak šipke iza glave Pogledaj celu vežbu →
7 Bench press Bench press Pogledaj celu vežbu →
Prikaži sve vežbe
Prikaži manje

Korisne informacije i saveti vezani za ishranu i zdrav život,veliki broj vežbi sa prikazom i objašnjenjima, saveti za trening, tekstovi o dodacima ishrani i još mnogo toga.

Ostali treninzi